Hundmassage

(Se prislista nedan, följ gärna min fb-sida "Annas lantliv & hundliv" också, där ser du senaste uppdatering och få svar snabbare! Där finns även en google map till hjälp vid vägbeskrivning!)

I oktober 2015 blev jag klar med min yrkesinriktade hundmassageutbildning!!

Jag gick ett halvår i Göteborg på "Hundens hus" med teori och praktik om vartannat.. ibland annat 40 st massagebehandlingar på minst 20 st olika praktikhundar. Avslutningsvis en tenta och ett praktiskt prov + redovisning av en projekthund som man följt från start till mål!

Det har varit en oerhört lärorik och rolig tid med mycket att ta in! Allt från anatomi/muskellära, latinska termer, friskvård, rehabilitering mm mm.

Hunden är ju vår bästa vän och jag kan inte nog understryka hur viktigt jag tycker det är att vi tar väl hand om vår livskamrat! En hund är ju många gånger en påkostad investering både i inköp, försäkring, mat och självklart i tid och kärlek!

Vi vill ju såklart få så många år som möjligt med vår vän, och samtidigt undvika så många besök vi kan hos veterinären..

Jag tycker det är lite konstigt att vi oftast ser det som självklart att själva värma upp före träning och stretcha efter, men sen låter vi vår hund rusa ohämmat i skogen eller på stranden, för att sen sättas in i en många gånger kall bil och sen direkt hem till hundkorgen..

Hästfolk skulle väl aldrig låta bli att "skritta av" en häst som varit ute i skogen.?? Vi har mycket att lära därifrån..

Många hundar lever idag ett mycket aktivt liv, antingen högpresterande tävlingshundar eller hundar inom polis, jakt- och serviceyrken. De kostar mycket i både tid och pengar att utbilda en sån hund och det ligger nog i allas intresse att den håller så länge det bara går!

I många hundförsäkringar ingår faktiskt "rehabilitering". Då har man ju en möjlighet att få dra av den kostnaden och det tycker jag man ska utnyttja!

Välkomna på en konsultation tillsammans med din hund!

Har även varit på en föreläsning/utbildning om laser och vilken oerhörd nytta den gör! Bestämde mej omgående för att köpa in det som kompletering till massagen! Vid skador, både ytliga sårskador, muskelskador/bristningar eller vid muskelvärk och överansträngning så är lasern ovärderlig!

Även att värma upp musklerna vid start eller vid en svårmasserad, stressad hund är den superbra att använda!

En laser är en ljuskälla som avger ytterst rent ljus. Med rent ljus menar man ljus som har en enda våglängd.

Det finns starka lasrar som man kan skära och bränna med och svagare, sk lågeffektslasrar som används med goda resutat vid behandling av medicinska problem på både djur och människor!

När man belyser med lasern sker ett energiupptag i cellen som visat sej påverka cellens funktioner positivt.

(Förenklat kan man säga att när man belyser med laserljus så påverkas celler och vävnad till läkning!)

 

Vilka effekter ger då detta energiupptag?

* Stimulerar cellfunktioner (immunförsvaret)

*Minskar smärta

*Reducerar inflammation

*Reducerar svullnader och ödem

*Främjar läkning

 

Exempel då lasern är till stor hjälp:

*Muskelspänningar/ inflammationer

*Muskelbristningar/ rupturer

*Ledinflammation

*Atros/ förslitningar i ledbrosk

*Senskador

*Bursit (slämsäcksinflammation)

*Vattensvans

 

Hur går behandlingen till?

Laserljuset kommer ut ur ett handstycke och med det belyser man problemområdet. Laserbehandlingen gör inte ont, den upplevs snarare som avslappnande!

Det kan dock förekomma en sk läkningssmärta efter behandlingen! Den uppkommer då inom 24 timmar och varar sällan längre än nån dag. Denna smärta är i grunden positiv eftersom den visar att läkningsprocessen kommit igång och man svarar på behandlingen!

Vid behandling på fullt frisk och normal vävnad märker man inga reaktioner alls.

Det kan också uppstå en sk skenfriskhet genom smärtlindringen som lasern ger. Det är därför mycket viktigt att hålla hunden stilla efter behandlingen så den inte överanstränger sej. (koppelpromenader)

Ibland räcker det med en eller några få behandlingar, ibland flera. I vissa enstaka fall kan det vara så att behandlingen inte fungerar alls..

Observera att karensen är 7 dygn för tävlande hundar efter en laserbehandling! Äter din hund medicin som medför ökad ljuskänslighet ska behandling undvikas. Man ska aldrig titta rätt in i laserljusets stråle, skyddsglasögon vid behandling är däremot inte nödvändigt!

Jag använder laser från det svenska företaget "Irradia AB" i Spånga. Mer information hittar du på deras hemsida: www.irradia.se

Passa på att boka massagebehandlingar och/ eller lättare rehabilitering! Se introduktionspriser nedan!

Hoppas och tror att det finns ett allt större intresse för att hålla vår bästa vän frisk och kry så länge det går och massagen har ju visat sej vara ett otroligt bra sätt att både förebygga och förhindra.. För många hundar är den ovärderlig vid problem med tex: stress, osäkerhet och tillit!

Massagen sätter även fart på blodcirkulationen och ger en blankare finare päls!

Tänk på att hunden bör vara rastad ordentligt innan massagen. Undvik också att ge mat precis innan.

Tveka inta att höra av er vid fler eventuella frågor!

 

 

PRISLISTA MASSAGE:

Gäller från 15/1-19

 

* 40 min konsultation, massage & laserbehandling: 400 kr

* 5-kort massage & laserbehandling: 1600 kr

 

Kan kombineras med akupunkturbehandlingar med:

* 40 min konsultation, laserbehandling & akupunkturbehandling: 650 kr

* 5-kort laserbehandling & akupunkturbehandling: 2600kr

 

Hundkurser av olika slag! (Se under fliken HUNDKURSER)

Privatträning:  500 kr/tim

Problemutredning: Från 650 kr/tim 

 

 

Kontakta mej säkrast på mobilen på nr 0733 303750! Svarar jag inte skicka sms så ringer jag upp!

Jag tar kort och swish!

Hoppas vi hörs snart!

// ANNA