Hundkurser

(Intresseanmälan, kursutbud och betalningsinfo följer nedan.. Följ gärna min fb- sida "Annas lantliv & hundliv" med, där kan du följa senaste uppdatering och få snabbare svar! Där finns även en google map till hjälp vid vägbeskrivning!) 

 När vi flyttade hit sommaren 2012 tänkte jag på hur man skulle utnyttja vår stora tomt på bästa sätt! Eftersom jag är en sann hund entusiast och var en nyutbildad hundinstruktör, såg jag genast möjligheterna till att kunna bygga tex agilitybanor och hålla hundkurser!

Jag har haft hund hela mitt liv av olika sort och storlek även om de mindre raserna har dominerat de senaste tjugo åren. Upplever det som att fler och fler tar större ansvar med sitt hundköp nu för tiden och att det blivit mer "folkligt" att faktiskt gå kurs idag än när jag växte upp! KUL!  För knappt tio år sen började jag jobba mer intensivt med vår dåvarande hund (som tyvärr gick bort allt för tidigt..) Fick mersmak med en gång och bestämde mej att skaffa ny hund och fortsätta träna och lära mej mer!

Jag har nog gått de flesta kurser man kan gå, både privat och på Falkenbers Brukshundklubb och varit på otaliga föreläsningar och seminarie..

Jag gick en utbildning i Laholm 2012-13 i sex månader för att bli allmänlydnad/valp instruktör. En ganska tuff utbildning med projektarbete med lånehund, skriftliga och muntliga redovisningar och lydnadsprov med egen hund. Efter det håller jag nu egna kurser på Falkenbergs Brukshundsklubb, har varit figurant och skrivare på diverse tävlingar, bla SM som vi hade hand om i Falkenberg sommaren 2013. 

Innan jul 2013 gick jag en Agilityinstruktör utbildning som delades upp på en helhelg teori och en helhelg praktik med egna hundar och nybörjarhundar. Kursen avslutades med ett skriftligt prov! Kul och lärorikt!

Våren 2015 blev jag klar med min utbildning som Rallylydnadsinstruktör i alla klasser! 

I oktober 2015 blev jag även klar med min yrkesutbildning i hundmassage! :) Oerhört lärorikt och spännande! Mycket att ta in, allt från anatomi/muskellära, latinska termer, friskvård, rehabilitering mm! Läs mer under fliken HUNDMASSAGE.

 I januari 2016 började jag min nya utbildning-  Hundakupunktur! Superkul!! Hoppas ha nytta av min massageutbildning i botten. Den varade i 1,5 år och var uppdelad på tre terminer. Mer info om det under fliken HUNDAKUPUNKTUR.

Jag har tre små Jack Russel blandningar! Skaffade inte hund från början i syfte att tävla, men efterhand märkte jag att både jag och hundarna tyckte det va fantastiskt roligt! Har blivit bemött med både ris och ros eftersom jag har blandras och dessutom inte av det typiska bruksraserna.. Det gjorde mej dock ännu mer triggad till att visa att alla hundar kan och är lika mycket värda! Jag tog mej till elitklass i Lydnad med min lilla Jack Russel/Lhasa Apso tik och sprätte dem alla på näsan.! :)

Min lille svarta hane (Jack Russel/Dvärgschnauzer) har tävlat lite i Lydnad men mest i Agility. Vi är uppe i klass 2 än så länge, men hade det inte varit för att matte hade haft så svårt att komma ihåg banorna, hade det gått ännu bättre.. ;)

Den tredje hunden är egentligen dotterns hund, hon blev så tagen av agilityn när hon va med mej ute och tävlade så hon fick ha en egen! Är som princip emot att kalla det dotterns hund eftersom jag inte tycker att barn ska ha ensamt ansvar för en egen hund, men när vi tränar och tävlar är det hennes.! :)

Vi har en tomt på 12 000 kvm som nu är helt inhängnad. Vi har gjort i ordning ett utehus till en lektionssal/hundrum som har hundlucka ut till en hundgård med klättertorn och dyligt. (se kort nedan)

Vi har köpt in/byggt diverse agility hinder och har alla skyltarna till Rallylydnad för nybörjare. Jag har det som behövs för att kunna träna in momenten i Lydnad inkl alla regler. Har satt upp ordentlig utebelysning så det går att hålla kurser utomhus även när det blivit mörkt och under våren 2017 blev vi äntligen klara med vår inomhushall (läs lagertält) med belysning! Otroligt tacksamt att kunna träna under tak när vädret visar sej från sin sämsta sida!

Oavsett vad du har för mål för dej och din hund är det alltid både kul och nyttigt att gå kurs! Kontakten och samarbetet er emellan stärks och jag kan lova att du får mycket mer glädje utav att vara hundägare på alla plan om du har en hund som vet hur den ska uppföra sej och mår bra! 

Här nedan finns de kurser som jag har tänkt att hålla i vår och höst. Intresseanmälan görs helst på fb-sidan "Annas lantliv och hundliv", mail går också bra men kan ta längre tid att få svar: karlsson.64@spray.se  (eller i sidokolumnen här bredvid under "kontakta mej här") Det går självklart också bra att ringa eller sms:a mej på nr som finns nedan!

Skriv vilken kurs du är intresserad av, namn och telefonnummer och vad du har för hund och hur gammal han/hon är. Jag återkommer så fort jag kan med ytterligare info angående kursen.

Minsta antalet deltagare per kurs är 4 personer, högst helst 8 personer. (Kan ta några fler deltagare sommartid om intresse finns då möjligheten att ha teorin utomhus då finns.)

 

*Innan jag köper hund*-  En kurs för dej som är osäker vilken ras som passar dej bäst, vad du bör tänka på innan du bestämmer dej för att bli hundägare, vad krävs i tid, engagemang och pengar? Hur löser man första valptiden hemma?  1gång- 350 kr. Intresseanmälan 

*Prova på agility, barn 7-14 år*- Prova om agility är nåt som passar dej och din hund! Har du ingen egen hund men vill prova ändå finns 2 hundar till låns! Hunden måste ha fyllt 12 månader! Först till kvarn..  6 ggr- 900 kr, kl 18-20. Fika ingår! 

*Aktiveringskurs för vuxna hundar*- Aktivera dej och din hund på ett roligt sätt! Prova på spår/nosaktivering, rallylydnad, agility, skogs/strandpromenader med hundkompisar, klickerträning mm! 6 ggr- 900 kr, kl 18-20. Fika ingår!

*Valpkurs från 3 mån.* 6ggr- 900 kr, Första socialiseringen med din valp. Få träffa andra nyblivna hundägare, få lära sej umgås med andra hundar! Enkla övningar och mycket teori! Fullvaccinering krävs! 

*Fortsättningskurs* - För dej som gått valpkurs och vill träna vidare med lite större utmaningar! 6 tillfällen- 900 kr, fika ingår! 

*Prova på agility, vuxna*- Vi går igenom och testar alla hinder och provar lite lättare banor på mindre hinder!  900 kr- 6 tillfällen, fika ingår! 

*Pensionärsträffar med hund*- Alla är inte intresserade av att nå några stora mål eller tävla med sin hund! Att bara få vara med sin hund (tillika bästa vän) tillsammans med likasinnade är ju också superkul! Kanske på en gemensam skogsutflykt, en dag vid havet, socialisering i stadsmiljö eller varför inte en dag på landet hos mej?! Fika tillsammans och utbyta tips och ideer på aktivering som även passar den mindre aktiva! Kanske dagtid.? 4 ggr- 500 kr, intresseanmälan 2017

*Nybörjarkurs i Rallylydnad/ lydnad*- Vad är Rallylydnad? Genomgång av skyltar, regler, lättare ihopsatta slingor och banor. Vi tränar mycket på kontakt och olika positioner! Hunden bör vara över året och ha klarat en valpkurs. 5 ggr- 800 kr, fika ingår! Intresseanmälan 2017..

*Fortsättningskurs i Rallylydnad/lydnad*: 5 ggr- 800 kr, fika ingår! 

*Fortsättningskurs agility*: 6ggr- 900 kr, fika ingår! 

 

På MÅNDAGAR mellan kl 16-19 finns det möjlighet för alla hundägare som vill träna sin hund på egen hand att låna tältet, gräsplanen med agilityhinderna mm för en billig peng!

25 kr per hund och tillfälle! Enda kravet är att man samsas om utrymmet och grejerna och att man lämnar allt i samma skick som när man kom!

Fika till självkostnadspris finns att köpa i tältet via swish eller sparbössa..

 

Privatlektioner kan ordnas efter intresse och överenskommelse! Både för barn och vuxen,  300:- per timme. 

Betala in kursavgiften för respektive kurs minst två veckor innan kursstart på kontonr: 8060 6  183 110317 9. (Swedbank, Anna Furuholm Karlsson) eller på mitt företagsswish: 123 528 88 40

Tveka inte att höra av er om det är något ni undrar över!

Hoppas vi syns framöver, välkomna till mej i Stafsinge!!

TEL: 0733 303750

VÄGBESKRIVNING:

Från Stafsinge kyrka kör rakt fram i rondellen, över järnvägen. Sväng mot "Stafsjö 2 ", fortsätt vägen ca 500 m till du kommer till en skarp kurva. (efter fårhagen på höger sida) Sväng upp grusvägen till höger vid skylten " ANNAS LANTLIV & HUNDLIV". Fortsätt till nästa skylt som pekar ner för en backe, kör så långt du kommer på den vägen. Framme!

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)