Hundkurser

(Intresseanmälan, kursutbud och betalningsinfo följer nedan.. Följ gärna min fb- sida "Annas lantliv & hundliv" med, där kan du följa senaste uppdatering och få snabbare svar! Där finns även en google map till hjälp vid vägbeskrivning!) 

 När vi flyttade hit sommaren 2012 tänkte jag på hur man skulle utnyttja vår stora tomt på bästa sätt! Eftersom jag är en sann hund entusiast och var en nyutbildad hundinstruktör, såg jag genast möjligheterna till att kunna bygga tex agilitybanor och hålla hundkurser!

Jag har haft hund hela mitt liv av olika sort och storlek även om de mindre raserna har dominerat de senaste tjugo åren. Upplever det som att fler och fler tar större ansvar med sitt hundköp nu för tiden och att det blivit mer "folkligt" att faktiskt gå kurs idag än när jag växte upp! KUL!  För knappt tio år sen började jag jobba mer intensivt med vår dåvarande hund (som tyvärr gick bort allt för tidigt..) Fick mersmak med en gång och bestämde mej att skaffa ny hund och fortsätta träna och lära mej mer!

Jag har nog gått de flesta kurser man kan gå, både privat och på Falkenbers Brukshundklubb och varit på otaliga föreläsningar och seminarie..

Jag gick en utbildning i Laholm 2012-13 i sex månader för att bli allmänlydnad/valp instruktör. En ganska tuff utbildning med projektarbete med lånehund, skriftliga och muntliga redovisningar och lydnadsprov med egen hund. Efter det håller jag nu egna kurser på Falkenbergs Brukshundsklubb, har varit figurant och skrivare på diverse tävlingar, bla SM som vi hade hand om i Falkenberg sommaren 2013. 

Innan jul 2013 gick jag en Agilityinstruktör utbildning som delades upp på en helhelg teori och en helhelg praktik med egna hundar och nybörjarhundar. Kursen avslutades med ett skriftligt prov! Kul och lärorikt!

Våren 2015 blev jag klar med min utbildning som Rallylydnadsinstruktör i alla klasser! 

I oktober 2015 blev jag även klar med min yrkesutbildning i hundmassage! :) Oerhört lärorikt och spännande! Mycket att ta in, allt från anatomi/muskellära, latinska termer, friskvård, rehabilitering mm! Läs mer under fliken HUNDMASSAGE.

 I januari 2016 började jag min nya utbildning-  Hundakupunktur! Superkul!! Hoppas ha nytta av min massageutbildning i botten. Den varade i 1,5 år och var uppdelad på tre terminer. Mer info om det under fliken HUNDAKUPUNKTUR.

Jag har tre små Jack Russel blandningar! Skaffade inte hund från början i syfte att tävla, men efterhand märkte jag att både jag och hundarna tyckte det va fantastiskt roligt! Har blivit bemött med både ris och ros eftersom jag har blandras och dessutom inte av det typiska bruksraserna.. Det gjorde mej dock ännu mer triggad till att visa att alla hundar kan och är lika mycket värda! Jag tog mej till elitklass i Lydnad med min lilla Jack Russel/Lhasa Apso tik och sprätte dem alla på näsan.! :)

Min lille svarta hane (Jack Russel/Dvärgschnauzer) har tävlat lite i Lydnad men mest i Agility. Vi är uppe i klass 2 än så länge, men hade det inte varit för att matte hade haft så svårt att komma ihåg banorna, hade det gått ännu bättre.. ;)

Den tredje hunden är egentligen dotterns hund, hon blev så tagen av agilityn när hon va med mej ute och tävlade så hon fick ha en egen! Är som princip emot att kalla det dotterns hund eftersom jag inte tycker att barn ska ha ensamt ansvar för en egen hund, men när vi tränar och tävlar är det hennes.! :)

Vi har en tomt på 12 000 kvm som nu är helt inhängnad. Vi har gjort i ordning ett utehus till en lektionssal/hundrum som har hundlucka ut till en hundgård med klättertorn och dyligt. (se kort nedan)

Vi har köpt in/byggt diverse agility hinder och har alla skyltarna till Rallylydnad för nybörjare. Jag har det som behövs för att kunna träna in momenten i Lydnad inkl alla regler. Har satt upp ordentlig utebelysning så det går att hålla kurser utomhus även när det blivit mörkt och under våren 2017 blev vi äntligen klara med vår inomhushall (läs lagertält) med belysning! Otroligt tacksamt att kunna träna under tak när vädret visar sej från sin sämsta sida!

Oavsett vad du har för mål för dej och din hund är det alltid både kul och nyttigt att gå kurs! Kontakten och samarbetet er emellan stärks och jag kan lova att du får mycket mer glädje utav att vara hundägare på alla plan om du har en hund som vet hur den ska uppföra sej och mår bra! 

Här nedan finns de kurser som jag har tänkt att hålla i vår och höst. Intresseanmälan görs helst på fb-sidan "Annas lantliv och hundliv", mail går också bra men kan ta längre tid att få svar: karlsson.64@spray.se  (eller i sidokolumnen här bredvid under "kontakta mej här") Det går självklart också bra att ringa eller sms:a mej på nr som finns nedan!

Skriv vilken kurs du är intresserad av, namn och telefonnummer och vad du har för hund och hur gammal han/hon är. Jag återkommer så fort jag kan med ytterligare info angående kursen.

Betala in kursavgiften på kontonr: 8060 6 183 110317 9 (Swedbank, Anna Furuholm Karlsson- överföringar, ej giro!) eller på swishnr: 123 528 88 40.

Märk betalningen med hundens namn och vilken kurs!

Behöver ni nå mej ring: 0733 303750 eller skicka ett sms eller meddelande på min Fb-sida "Annas lantliv och hundliv", då svarar jag samma dag!

På måndagar är det fri träning här hemma mellan kl 16-19, låna mina hinder, träningssaker, tillgång till tältet och full belysning!

25:- per hund, samsas om plats och utrustning och lämna det som när ni kom! Swishbetalning eller kontant i en sparbössa som står i tältet tillsammans med lite fika till självkostnadspris!

Här kommer nu första delen av KURSUTBUDET för 2018:
(Varning för låångt inlägg.. )

* TISDAGAR med start 16/1- VALPKURS.
6 tillfällen- 1200 kr inkl fika. Mellan kl 18-20 (Max 6 hundar!)
(För valpar från 12 v, fullvaccinerade!
Första socialiseringen, början till inkallning, kontaktträning, lek & bus, stadsvandring mm.. Praktik blandat med teori/passivitet.)

* ONSDAGAR med start 17/1- SLYNGELKURS.
4 tillfällen- 800 kr inkl fika. Mellan kl 18-20 (Max 4 hundar!)
(För hundar som tex tycker det är jobbigt med andra hundar, som lätt stressar upp sej eller har svårt att hålla fokus i nya miljöer.
Träning på det avståndet hunden behöver, lättsamt & kravlöst, allt på individuell nivå!)

* TORSDAGAR med start 18/1- FORTSÄTTNINGSKURS.
6 tillfällen- 1200 kr inkl fika. Mellan kl 18-20 (Max 6 hundar!)
(För hundar som vill fortsätta med lite större utmaningar efter valpkurs/unghundkurs. Stundtals lös hund.)

* SÖNDAGAR med start 21/1- NOSEWORK steg 1 (nybörjare)
4 tillfällen- 1200 kr inkl fika, doft & smellerburk. Mellan kl 13-15 (Max 4 hundar!)
(Första presentationen av doften EUKALYPTUS, hur man lär in/tränar, tävlingsregler mm.
Vi kör urvalsbanan & inomhussök.) En hund i taget, passar ALLA hundar!

* TISDAGAR med start 27/2- UNGHUNDKURS/NYBÖRJARKURS.
6 tillfällen- 1200 kr inkl fika. Mellan kl 18-20 (Max 6 hundar!)
( För den lite äldre valpen/nybörjarhunden
eller där husse/matte gått valpkurs med alla grunder tidigare, men som inte riktigt är mogen för en fortsättningskurs med lite större utmaningar.. Vi tränar fokus, kontakt, inkallning mm)

* ONSDAGAR med start 14/2- FORTSÄTTNINGSRALLY.
5 tillfällen- 900 kr inkl fika. Mellan kl 18-19:30 (Max 5 hundar!)
(För hundar som gått nybörjarrally.)

* TORSDAGAR med start 1/3- NOSEWORK steg 2.
4 tillfällen- 1200 kr inkl fika. Mellan kl 18-20 (Max 4 hundar!)
(För hundar som redan kan grunderna och har befäst doften eukalyptus. Vi kör inom & utomhussök i olika miljöer och med olika grader av störning.)

* SÖNDAGAR med start 25/2- NYBÖRJARRALLY.
5 tillfällen- 900 kr inkl fika.Mellan kl 13-14:30 (Max 5 hundar!)
(För dej som vill prova ett roligt och lättsamt sätt att träna kontakt och samarbete med din hund!
Hunden bör vara från ca 12 månader för att orka hålla fokus, träningen sker med kopplad hund.)

Fler kurser av ovanstående, plus nya kommer längre fram (även under dagtid om så önskas) i form av:
* AGILITY
* BARNAGILITY (nybörjare & fortsättning)
* AKTIVERINGSKURS
* HUNDKUL (trix/cirkuskonster av olika slag, både för barn och vuxna)
* NOSEWORK steg 3
* PENSIONÄRSTRÄFFAR MED HUND!
* DROP-IN KURSER med aktiveringsbanor
* TEMADAGAR- valp/lydnad/rally/agility...

Då mitt mål är att det inte ska vara för många hundar i varje kurs, är er anmälan bindande först när betalningen är gjord. Först till kvarn..

Anmäl via pm!
Hoppas på ett superroligt och utvecklande hundår 2018!!
VÄLKOMNA TILL STAFSINGE!