Hundkurser

(Intresseanmälan, kursutbud och betalningsinfo följer nedan.. Följ gärna min fb- sida "Annas lantliv & hundliv" med, där kan du följa senaste uppdatering och få snabbare svar! Där finns även en google map till hjälp vid vägbeskrivning!) 

 När vi flyttade hit sommaren 2012 tänkte jag på hur man skulle utnyttja vår stora tomt på bästa sätt! Eftersom jag är en sann hund entusiast och var en nyutbildad hundinstruktör, såg jag genast möjligheterna till att kunna bygga tex agilitybanor och hålla hundkurser!

Jag har haft hund hela mitt liv av olika sort och storlek även om de mindre raserna har dominerat de senaste tjugo åren. Upplever det som att fler och fler tar större ansvar med sitt hundköp nu för tiden och att det blivit mer "folkligt" att faktiskt gå kurs idag än när jag växte upp! KUL!  För knappt tio år sen började jag jobba mer intensivt med vår dåvarande hund (som tyvärr gick bort allt för tidigt..) Fick mersmak med en gång och bestämde mej att skaffa ny hund och fortsätta träna och lära mej mer!

Jag har nog gått de flesta kurser man kan gå, både privat och på Falkenbers Brukshundklubb och varit på otaliga föreläsningar och seminarie..

Jag gick en utbildning i Laholm via SBK år 2012-13 i sex månader för att bli allmänlydnad/valp instruktör. En ganska tuff utbildning med projektarbete med lånehund, skriftliga och muntliga redovisningar och lydnadsprov med egen hund. Efter det höll jag egna kurser på Falkenbergs Brukshundsklubb, har varit figurant och skrivare på diverse tävlingar, bla SM som vi hade hand om i Falkenberg sommaren 2013. 

Innan jul 2013 gick jag en Agilityinstruktör utbildning också via SBK som delades upp på en helhelg teori och en helhelg praktik med egna hundar och nybörjarhundar. Kursen avslutades med ett skriftligt prov! Kul och lärorikt!

Våren 2015 blev jag klar med min utbildning som Rallylydnadsinstruktör i alla klasser! (SBK)

I oktober 2015 blev jag även klar med min yrkesutbildning i hundmassage!  ( Hundens hus Gbg)

Oerhört lärorikt och spännande! Mycket att ta in, allt från anatomi/muskellära, latinska termer, friskvård, rehabilitering mm! Läs mer under fliken HUNDMASSAGE.

 I januari 2016 började jag min nya utbildning-  Hundakupunktur! (TCM Akupunkturskola i Västerås) Superkul!! Hoppas ha nytta av min massageutbildning i botten. Den varade i 1,5 år och var uppdelad på tre terminer. Mer info om det under fliken HUNDAKUPUNKTUR.

I oktober 2017 började jag läsa till hundpsykologi via Hundens hus i Gbg! Beräknar vara färdig i slutet på 2018..

Redan nu känner jag att ALLA hundinstruktörer borde läsa mer hundpsykologi!! Det är ju ändå det viktigaste att kunna förstå varför hunden gör på ett speciellt sätt, och att lära människan bakom hunden och hunden att förstå varandra! 

Jag har lärt mej så oerhört mycket genom alla dessa utbildningar och ändå känner jag att man aldrig blir fullärd! 

 

Jag har tre små Jack Russel blandningar! Skaffade inte hund från början i syfte att tävla, men efterhand märkte jag att både jag och hundarna tyckte det va fantastiskt roligt! Har blivit bemött med både ris och ros eftersom jag har blandras och dessutom inte av det typiska bruksraserna.. Det gjorde mej dock ännu mer triggad till att visa att alla hundar kan och är lika mycket värda! Jag tog mej till elitklass i Lydnad med min lilla Jack Russel/Lhasa Apso tik och sprätte dem alla på näsan.! :)

Min lille svarta hane (Jack Russel/Dvärgschnauzer) har tävlat lite i Lydnad men mest i Agility. Vi är uppe i klass 2 än så länge, men hade det inte varit för att matte hade haft så svårt att komma ihåg banorna, hade det gått ännu bättre.. ;)

Den tredje hunden är egentligen dotterns hund, hon blev så tagen av agilityn när hon va med mej ute och tävlade så hon fick ha en egen! Är som princip emot att kalla det dotterns hund eftersom jag inte tycker att barn ska ha ensamt ansvar för en egen hund, men när vi tränar och tävlar är det hennes.! :)

Vi har en tomt på 12 000 kvm som nu är helt inhängnad. Vi har gjort i ordning ett utehus till en lektionssal samt gjort en hundgård med lite aktiveringsmöjligheter längst ner i trädgården! 

Vi har köpt in diverse agility hinder och har alla skyltarna till Rallylydnad i alla klasser. Jag har det som behövs för att kunna träna in momenten i Lydnad inkl alla regler. Har satt upp ordentlig utebelysning så det går att hålla kurser utomhus även när det blivit mörkt och under våren 2017 blev vi äntligen klara med vår inomhushall (läs lagertält) med belysning! Otroligt tacksamt att kunna träna under tak när vädret visar sej från sin sämsta sida!

Oavsett vad du har för mål för dej och din hund är det alltid både kul och nyttigt att gå kurs! Kontakten och samarbetet er emellan stärks och jag kan lova att du får mycket mer glädje utav att vara hundägare på alla plan om du har en hund som vet hur den ska uppföra sej och mår bra! 

Här nedan finns de kurser som jag har tänkt att hålla i vår och höst. Intresseanmälan görs helst på fb-sidan "Annas lantliv och hundliv", mail går också bra men kan ta längre tid att få svar: [javascript protected email address]  (eller i sidokolumnen här bredvid under "kontakta mej här") Det går självklart också bra att ringa eller sms:a mej på nr som finns nedan!

Skriv vilken kurs du är intresserad av, namn och telefonnummer och vad du har för hund och hur gammal han/hon är. Jag återkommer så fort jag kan med ytterligare info angående kursen.

Betala in kursavgiften på kontonr: 8060 6 183 110317 9 (Swedbank, Anna Furuholm Karlsson- överföringar, ej giro!) eller på swishnr: 123 528 88 40.

Märk betalningen med hundens namn och vilken kurs!

Behöver ni nå mej ring: 0733 303750 eller skicka ett sms eller meddelande på min Fb-sida "Annas lantliv och hundliv", då svarar jag samma dag!

På måndagar är det fri träning här hemma mellan kl 16-19, låna mina hinder, träningssaker, tillgång till tältet och full belysning!

25:- per hund, ni samsas om plats och utrustning och lämnar det som när ni kom! Swishbetalning eller kontant i en sparbössa som står i "SNICKEBOA" tillsammans med lite fika till självkostnadspris!

 

KURSUTBUD JUST NU:

* TORSDAGEN den 15/8- VALPKURS (A) mellan kl 18-20. 6 tillfällen inkl fika- 1200 kr
Valpen ska vara minst 12 veckor och full vaccinerad.
(FULL)

* MÅNDAGEN den 19/8- NOSEWORKKURS nybörjare mellan kl 19-21.
4 tillfällen inkl fika, doft & doftburk- 1200 kr. Doft: Eukalyptus, inom & behållarsök
(FULL)

* TISDAGEN den 20/8- NOSEWORK fortsättning mellan kl 17:30-19:30.
4 tillfällen- 1200 kr inkl fika & doft.
Doft: Eukalyptus, utomhus & fordonsök
(FULL)

* TISDAGEN den 20/8- RALLY fortsättning mellan kl 19:30-21.
5 tillfällen- 1000 kr inkl fika.
Lös hund
(FULL)

* ONSDAGEN den 21/8- RALLY nybörjare mellan kl 18-19:30
5 tillfällen- 1000 kr inkl fika.
Kopplad hund
(FULL)

* SÖNDAGEN den 8/9- AGILITY nybörjare/barn mellan kl 13-15.
6 tillfällen- 1200 kr inkl fika.
Hunden ska kunna vara lös bland andra hundar!
(FULL)

* MÅNDAGEN den 16/9- UNGHUNDSKURS/VARDAGSLYDNAD mellan kl 19-20:30.
6 tillfällen- 1200 kr inkl fika.
För hundar från 6 månader
(FULL)

* ONSDAGEN den 25/9- VALPKURS (B) mellan kl 18-20.
6tillfällen- 1200 kr inkl fika.
Valpen ska vara minst 12 veckor och fullvaccinerad.
(FULL)

Vid dåligt väder är vi inne i tältet som har full belysning! 

Anmäl er nedan eller via pm!
Betalning= bindande anmälan, först till kvarn! 

Varmt välkomna till sköna STAFSINGE!! 

Anmäl nedan eller via pm!
Först till kvarn!
Betalad plats= säkrad plats!

Vi är inne i tältet med full belysning vid dåligt väder eller mörker!

Välkomna till Stafsinge!Jag skickar mer info och betalningsuppgifter i pm om plats finns kvar! 

Välkomna till Stafsinge!! 

 

ÖVRIGT ORDINARIE  UTBUD:

https://www.facebook.com/events/617819325303584/?ti=cl

* VALPKURS

* UNGHUNDKURS

* VARDAGSLYDNAD

* SLYNGELKURS

* TÄVLINGSLYDNAD

* NOSEWORK 

* AGILITY

* BARNAGILITY (nybörjare & fortsättning)

* AKTIVERINGSKURS

* HUNDKUL (trix/cirkuskonster av olika slag, både för barn och vuxna)

* PENSIONÄRSTRÄFFAR MED HUND!

* DROP-IN KURSER med aktiveringsbanor

* TEMADAGAR- valp/lydnad/rally/agility...

Då mitt mål är att det inte ska vara för många hundar i varje kurs, är er anmälan bindande först när betalningen är gjord. Först till kvarn..

Anmäl via pm!
Hoppas på ett superroligt och utvecklande hundår 2019!!
VÄLKOMNA TILL STAFSINGE!